EDYTORIAL
1Kulinarna rewolucjaDominika KozłowskaTEMAT MIESIĄCA
6Zdążyć przed katastrofąZbigniew M. Karaczun w rozmowie z Anną Mateją14Przyszłość jedzenia w liczbach
16W kulinarno-kulturowym garnku kipiEwa Kopczyńska w rozmowie z Katarzyną Pawlicką
24Ludzka natura żywności. Etyczni mięsożercyKrzysztof Kornas
32Czułość dla jedzenia Marta Sapała
SPOŁECZEŃSTWO-ŚWIAT
40Ostatni Żyd w AfganistanieJagoda GrondeckaPUBLICYSTYKA
STACJA-LITERATURA
80Wszystkie miejsca przy stolikach są zajęteOlga HundLUDZIE-KSIĄŻKI-ZDARZENIA
90Nowe praktyki, estetyki i sposoby myśleniaMarta Keil i Grzegorz Reske w rozmowie z Arkadiuszem Gruszczyńskim98Poznaj swojego wroga Kaja Puto
101Waruj, siostro, waruj! Katarzyna Szopa
106Wyobraźnia wyzwalającaJerzy Franczak
110U początków kapitalizmu Krzysztof Wołodźko
112Dwa plemiona, dwa totemy Michał Przeperski
114Dzika naturaIlona Klimek
116Ćwiczenia z troskiJoanna Sobesto
114Dom przeniesionyMonika Gałka
115Krzyk pokolenia niespełnionychBogumila Motyl
115Wypracowania czasów wojnyMarcin Cielecki
115Tu jest MariaAgnieszka Dziedzic
116Poniedziałek Anda, wtorek Anda…Anna Karonta
116Kroniki bólu i lękuKarolina Sałdecka
116Trzymając literaturę za guzikKamila Dzika-Jurek
117Krótko i węzłowato
118Moi, mistrzowie: Justyna BargielskaWojciech Bonowicz
120Comme des Garçons – PLAYWładysław Buchner